Fotopromenad

Idag blev det ingen träning, men nog har jag nöjda hundar ändå! 4 timmar lång fotopromenad med en vän till mig gjorde dem trötta och nu ligger de på sängen och sover. De fick nosa runt överallt, mörda pinnar och titta på stora kossor med långa horn.

Vi gick även förbi några lite.. intressanta.. människor. En person med en spets av något slag och en schäfer som gick tillsammans. Spetsen började redan långt från oss att skrika/pipa/skälla och dra i kopplet som en idiot. Ägaren gjorde inget.

När de kom fram till oss stannade personen med spetsen. (Jag hade Zala "bakom" mig, nära mig, och min vän höll Wahidah kort) Jag sa snabbt att vi har en löptik här och en hund som är väldigt osäker på andra hundar. Vad gör människan med spetsen? Jo, är nära på att låta hunden komma fram till Wahidah som löper, samtidigt som hon säger "Jamen dåså, då är det inte så konstigt att han blev såhär tokig!". Först därefter gick hon lååångsamt därifrån.

Vad är det med folk? Är inte "en löptik och en osäker hund" tillräckligt för att man ska ha vett att gå vidare med sin hanhund? Varför försöker man inte ens hålla koll på sin hund som blir tokig (även om den är snäll) vid hundmöten? Det måste ju vara skitjobbigt att gå med en hund som drar som fan i kopplet så fort den ser en annan hund. Jag hatar i alla fall att få ont i händerna av koppeldragande hundar.. Tydligen har vissa inget emot det.

Såhär ser det i alla fall ut när Zala tuggar pinne:


Kommentarer
Postat av: _Cadi

Jag vet hur det är, hundmänniskor (ofta av den äldre generationen, men även unga) lär sig inte. De skaffar en hund och sen är det bra, att träna och socialisera och faktiskt lära sig nått om hundarna är så långt bort i deras sinne att det finns inte.

Jag har haft en dragig hund och mamma har en nu, min har blivit bättre med min träning :D och jag kan bara hålla med dig om att det är vidrigt att ha en hund som drar ens händer blodiga.

Men som sagt, människor lär sig inte. Så jag skyller på brist på kunskap.

2010-04-07 @ 08:17:42
URL: http://cadii.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0